Känna sig som en vinnare

Ibland är det svårt att hitta den där motivationen som krävs för att träna och för att hitta den, så krävs det ibland att man gräver djupt i sig själv eller gör något åt det så att säga. En bra sak är att sätta upp små delmål och klara av, så att man känner sig som en vinnare. En vinnare kan man ju vara på olika sätt. Själv vann jag en slant på ett roligt casino för ett tag sen. Jag köpte mig då nya träningsskor, och det gav ju mig mer motivation att ge mig ut och springa i dem!

Hitta vad som motiverar dig

Det är ju svårt för mig att skriva vad du ska göra för att hitta din motivation bara så där. Det kan vara så olika för olika personer. En grej som jag själv gör, är att skriva upp mig att jag ska tävla i något. Då måste man träna för att klara av det. Det kan vara ett visst lopp, på cykel, springa, simma eller annat. Ett triathlon är ju alla tre, så varför inte delta i ett sånt? Då har du ett mål att nå och kan kanske enklare få igång en bra träning. 

Kom ut och börja

Ibland kan det vara så illa att man inte ens kommer ut. Då är det bra att ha en vän, som drar med en ut, eller att man lyssnar på något i lurarna, som man bara får lyssna på när man tränar, som en bra bok eller en podd.

13 Jul 2018